Prezident Katalánska obdržal dres FC Barcelona 2013/14

You are currently viewing Prezident Katalánska obdržal dres FC Barcelona 2013/14
Carles Vilarrubí v Salisbury
Prezentácia dresov na sezónu 2013/14

Vo štvrtok 6. júna 2013 klub FC Barcelona odovzdal v Palau de la Generalitat dres na sezónu 2013/14 prezidentovi Katalánska Arturovi Masovi, ktorý počas stretnutia so zástupcami klubu oba dresy, domáce i vonkajšie, odprezentoval.

Artur Mas po prijatí tohto daru reagoval nasledovne: „Raz za čas sa vo vašom živote objavia veci, ktoré vám prinášajú potešenie a toto je jedna z nich. Skutočnosť že klub ako Barça urobil toto rozhodnutie nás napĺňa hrdosťou, veľmi sa z toho tešíme a z hĺbky našich sŕdc vám ďakujeme. Toto je čin služby našej krajine. Základom Barçy je šport, mesto a krajina. Sú naším skvelým ambasádorom.“

Delegáciu FC Barcelona viedol prezident Sandro Rosell, viceprezidenti Carles Villarrubí a Javier Faus, riaditelia Toni Freixa, Jordi Monés, Pilar Guinovart, Jordi Mestre, Silvio Elías a Josep Ramon Vidal-Abarca a športový riaditeľ Andoni Zubizarreta.

Počas podujatia Rosell vyhlásil: „Vidiac, že dres má štyri pruhy [vo farbách senyera] sme ho chceli odovzdať vláde našej krajiny a prezidentovi Arturovi Masovi. Prvý dres je viac klasický a druhý, po prvýkrát, nesie našu zástavu, senyera. Nie sme prví, ale chceme byť súčasťou roku 1714, 300. výročia, ktoré je budúci rok.“ Prezident FC Barcelona tiež vyjadril radosť z toho, ako dobre boli všeobecne prijaté nové dresy.

Vláda Katalánska bola na tomto stretnutí reprezentovaná ministrom vnútra Francescom Homsom a tajomníkom pre športové záležitosti Ivanom Tibauom. Všetci zúčastnení tradične spoločne pózovali s barcelonskými dresmi pri Pati dels Tarongers. Potom sa odobrali do Salónu Torres Garcia v Palau de la Generalitat, kde obaja prezidenti predniesli svoje prejavy.

Prorok, autor je redaktorom portálu ForcaBarca.sk


Close Menu